CD - Cross the Lines

E-mailadres Afdrukken


Eerste CD van Charlie & the Welfare uit 2006 opgenomen bij studio Best Trex in Hooge Zwaluwe. 

Afwisselende CD met shuffles, rocknummers en ballads, hier onder een recensie van Wil  Wijnhoven (Muzikanten web)

U kunt deze cd bestellen d.m.v het contact formulier!

 

 

Met hun eigenzinnige mix van Rock,  Rhythm & Blues en Country heeft Charlie & the Welfare een prima cd uitgebracht met de titel Cross the lines. Hierop staan tien prachtige nummers allemaal van de hand van Hans Vermeeren, de oprichter en gitarist/zanger van de band.

Dat de band beinvoedt is door mannen als SRV, John Hiatt en John Fogerty is in enkele nummers goed te horen. Hierbij laat het gitaarwerk en de zang van Hans Vermeeren gecombineerd met het het Hammond geluid van Frans Vriens een aanstekelijk geluid horen. Prima songs staan er op de cd waarbij ik persoonlijk het titelnummer erg sterk vind maar ook het nummer Good times in Hollywood is een nummer wat zeer goed in het gehoor ligt. Vooral Frans Vriens op Hammond komt hierop goed tot zijn recht. Een nummer wat iets wegheeft van John Fogerty en ook wel iets van John Hiatt is Mistery. Een gevoelige song die na de vorige ruigere nummers meer rust brengt en dat wordt opgevolgd door het nummer Hooked on You dat mij aan SRV doet denken.

Hiermee wil ik aangeven dat deze cd prima in elkaar zit en dat de indeling van de songkeuze meer dan geslaagd is. De band is een sterke eenheid die de luisteraar zeer zeker naar een live optreden zal trekken. Chapeau aan Hans Vermeeren die toch maar laat zien dat hij van verschillende markten thuis is.

                                                                                                                                                  

 

NaamTijd   
1. Roll Over Shuffle 5:05      
2. Crank It Up 4:53      
3. Cross the Lines 4:58      
4. Never Let Go 5:12      
5. Good Times in Hollywood
4:59      
6. Mistery 4:12      
7. Hooked On You 5:08      
8. Take It Home 5:04      
9. Freeway 7:07      
10. Out of Town 5:18      

 

 


Meest gelezen

Nieuw!

Poll

Waar heeft u ons gezien?